rezervare

Cum sa esuezi la vanzarile online pentru un hotel

Dupa cum au prezis filmele Inapoi in viitor, majoritatea lucrurilor au devenit super cool in anii 2010, inclusiv serviciile hoteliere. Cu toate acestea, in lumea reala, unii manageri de hotel inca mai folosesc tehnici de vanzare din 1985. Care este cel mai bun mod de a ramane blocat in trecut? Continua sa citesti pentru a invata.

Nu vă bazați pe canalele tradiționale de vânzare

Canalele traditionale: ce sunt acestea? Apeluri de vanzari la rece, promotori din oras care inmaneaza brosuri strainilor, reclame in ziarul local si, nu in ultimul rand, campanii de e-mail. Daca acestea sunt singurele canale pe care le utilizati, acesta ar trebui sa fie apelul dvs. de trezire.

Este esential pentru tine sa mergi si sa atingi biosfera rezervarilor online cu prezenta ta. Alegeti canale populare precum Booking.com sau Expedia. S-ar putea sa-ti spui: „Dar vanzarile mele sunt in regula”. Studii recente arata ca, pe masura ce viitorul se apropie, ei vor ramane in regula, nimic mai mult. Motivul principal este ca canalele traditionale isi pierd treptat eficacitatea.

Potrivit unui raport recent Skift, numarul comenzilor telefonice a scazut deja cu 8%. In acelasi timp, numarul rezervarilor pe site-urile hotelurilor a crescut cu 7%. Cercetatorii cred ca aceasta tendinta este aici pentru a ramane. Pe scurt, daca nu vindeti nicio cazare online, pierdeti mult.

Nu gestiona manual toate canalele de distributie

Poate vinzi rezervari prin OTA / IDS si poate chiar printr-un modul de rezervare online de pe site-ul tau, dar controlezi toate aceste canale manual. Aceasta este o sarcina destul de dificila! Devine si mai rau atunci cand adaugati canale suplimentare si incerci sa mentii restul canalelor. Cu siguranta se va transforma intr-o povara si, daca nu tii pasul cu gestionarea canalului tau online, pierzi bani.

Vestea buna este ca exista un instrument dedicat pentru automatizarea acestei sarcini! Cu acest instrument (numit manager de canal), poti gestiona cu usurinta un numar mare de rezervari online distribuite si vandute prin mai multe canale.

Nu face niciun SMM

Inainte sa te gandesti macar la retelele sociale (adica daca sunt bune sau rele pentru promovarea online), uitate la acest numar: 1.000.000.000 de persoane erau pe Facebook in acelasi timp in septembrie 2015.

Toti acesti oameni navigheaza prin imagini amuzante, viziteaza paginile prietenilor lor, discuta si cauta sfaturi, mai ales cand vine vorba de calatorii.

Nu subestima retelele sociale. Ele chiar functioneaza si poti integra si rezervarea online acolo.

Nu va deranjati cu recenziile oaspetilor

In ultimii ani, portalurile web precum TripAdvisor (65 de milioane de vizitatori unici in fiecare an) unde oamenii lasa comentarii despre hoteluri, restaurante etc., au crescut in popularitate. Acesta este un joc mare si are un impact foarte mare asupra intregii industrie a ospitalitatii.

Specialistii de la Brightlocal.com au descoperit ca evaluarile clientilor online sunt un factor cheie prin care potentialii oaspeti decid daca vor sa stea sau nu in hotelul tau. Acest lucru nu are nicio legatura cu clasificarea traditionala a hotelurilor (hoteluri de trei sau patru stele), dar retine ca 92% dintre clienti citesc recenzii, iar stelele recenziilor sunt mai importante.

TripAdvisor este un punct de plecare excelent. S-ar putea chiar sa ai deja un cont acolo. Adauga informatii si imagini despre hotelurile tale, vorbeste cu oamenii si lucreaza cu comentarii negative. Iti va promova foarte mult hotelul. In plus, TripAdvisor a lansat TripConnect in 2015, care este propriul lor modul de rezervare intern care permite utilizatorilor sa rezerve camere fara a parasi site-ul web.

Share: